Matti Suojanen 0400 740 015mjsuojanen@gmail.com | Hanna-Kaija Suojanen 040 593 0210hksuojanen@gmail.com | Tilauspäivystys (02) 10041

Kelan korvaamat taksimatkat

Kela korvaa sairauden tai raskauden vuoksi tarpeellisten terveydenhuollon käyntien sekä Kelan kuntoutuksessa käyntien matkakustannuksia. Matkat korvataan ensisijaisesti julkisten kulkuvälineiden kustannusten mukaisesti. Taksin käyttö korvataan, kun julkisia kulkuyhteyksiä ei ole tarkoituksenmukaisesti käytettävissä tai matkustajan terveydentila estää julkisten kulkuvälineiden käytön.

 

Tilausnumerot

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri siirtyi Kelan korvaamissa taksin matkakustannuksissa sähköiseen suorakorvausmenettelyyn 29.11.2011. Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella Lounais-Suomen Taxidata Oy:n ylläpitämästä Varsinais-Suomen taksikeskuksesta.

(02) 10 600 60 suomenkielinen palvelu

(02) 10 60 600 ruotsinkielinen palvelu (varmimmin arkisin klo 8-17 välillä)

Puhelun hinta on 0,99€ + pvm /tilaus

Jos vastaanottoaika terveydenhuoltoon on etukäteen tiedossa, matkatilaus on suositeltavaa tehdä tilausnumerosta viimeistään matkaa edeltävänä päivänä kello 14 mennessä kuten Kela ohjeistaa. Tilauksen voi tehdä kahta viikkoa ennen matkustuspäivää.

 

Tilaus

Tilauksen teon yhteydessä on hyvä varautua siihen että asiakkaalta kysytään mm. seuraavia asioita: nimi, henkilötunnus, puhelinnumero, nouto-osoite ja noutoaika, kohdeosoite ja aika jolloin kohteessa tulee olla. Asiakkaalta kysytään myös mm mukaan tulevat apuvälineet, jotta osaamme lähettää oikeanlaisen auton sekä mahdolliset muut tiedot, jotka kuljettajan on hyvä tietää asiakasta noutaessaan. Tilaukset välitetään pääsääntöisesti asiakasta lähinnä olevalle vapaalle taksille, mutta paluumatkalle asiakas voi pyytää myös oman kotikunnan taksia.

 

Matkan aikana

Taksissa asiakas esittää kuljettajalle Kela-kortin ja maksaa matkan omavastuuosuuden 16€/matka. Tieto matkan kustannuksista siirtyy sähköisesti Kelaan, eikä valtakirjoja ja korvaushakemuksia enää tarvitse täyttää.

 

Vakiotaksi

Kelan vaikeavammaisten lääkinnällistä kuntoutusta saavilla asiakkailla ja aiemmin sitä saaneilla 65 vuotta täyttäneillä henkilöillä on kuitenkin oikeus käyttää tuttua taksinkuljettajaa, ns. vakiotaksia. Vakiotaksia voivat käyttää myös yksin matkustavat alle 16-vuotiaat lapset ja vaikeasti sairaat lapset. Vakiotaksien asiakkaat tilaavat matkan suoraan valitsemaltaan kuljettajalta joka soittaa tilauksen tilauskeskukseen.

 

Yhdistely

Taksimatkat tilataan keskitetysti, jotta taksikeskus voi yhdistellä samaan paikkaan matkustavien asiakkaiden matkoja, joten kyydissä voi olla myös muita matkustajia. Matkojen yhdistely hillitsee tehokkaasti kasvavia kustannuksia varsinkin alueilla, joilla välimatkat ovat pitkiä.

 

Muutoksia 1.1.2015 alkaen

Omavastuu yhteen suuntaan tehdyltä matkalta nousi 14,25 eurosta 16 euroon.
Matkojen vuotuinen omavastuuosuus (ns. matkakatto) nousi vastaavasti 242,25 eurosta 272 euroon.

Jos asiakkaalla on oikeus Kelan korvaamaan taksimatkaan, taksi on tilattava aina alueellisesti keskitetystä tilausnumerosta. Keskitetystä tilausnumerosta tilatusta matkasta maksetut omavastuuosuudet tulevat mukaan matkakattokertymään.

Muualta kuin keskitetystä tialusnumerosta tilatusta matkasta asiakas maksaa kaksinkertaisen omavastuun, eli 32 euroa yhdensuuntaiselta matkalta. Tällöin asiakas maksaa koko matkan hinnan kuljettajalle, ennen kuin hän voi hakea korvausta Kelasta. 32 euron omavastuuosuus ei kerrytä matkakattoa. Tämä omavastuu peritään asiakkaalta aina, vaikka matkakatto olisi täyttynyt muiden, esimerkiksi keskitetystä tilausnumerosta tilattujen tai omalla autolla tehtyjen matkojen omavastuuosuuksista. 

Lisätietoja löytyy Kelan sivuilta.

Lähde: Lounais-Suomen Taxidata Oy

OTA YHTEYTTÄ

tai jätä yhteydenottopyyntö!


Taksila Oy on täyden palvelun taksi, joka kuljettaa turvallisesti perille!

 

 

Rekisteriseloste

YHTEYSTIEDOT

Taksila Oy
Eristäjänmutka 36, TURKU

Automme tilausvälityksen hoitaa 
Lounais-Suomen Taxidata Oy.

Puh. (02) 10041

Voit soittaa myös tilausvälitykseemme
Lounais-Suomen Taxidata Oy, Puh. (02) 10041

Mainostoimisto Ideaomena